Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjesbos Valkenburg

Limburgs pretpark lijdt al jaren verlies

20-06-2018, 11.04 uur

Het Limburgse familiepretpark Sprookjesbos Valkenburg lijdt al jaren verlies. Dat onthult bedrijfsleidster Dorien Koks in gesprek met een regionale krant. Toch blijft het management van het kleinschalige parkje optimistisch. Er wordt hard gewerkt om meer bezoekers te trekken.

Sinds de overname door de Rotterdamse ondernemer Jeroen van Zwieten in 2012 zijn de bezoekersaantallen verdubbeld, van 20.000 toen naar 40.000 nu. "Het blijft onze ambitie naar 100.000 bezoekers per jaar te gaan", aldus bedrijfsleidster Koks in dagblad De Limburger.

Het Limburgse Sprookjesbos opende in 1951, een jaar eerder dan de Efteling. Maar waar de sprookjes in Kaatsheuvel in de loop der jaren steeds vernieuwd zijn, straalt het park in Valkenburg nog steeds de sfeer van de jaren vijftig, zestig en zeventig uit.

Van dat oubollige imago heeft het park veel last. "Daarnaast liepen we na de overname te hard van stapel. We wilden tien dingen tegelijk aanpakken waardoor het park tijdens de heropening in 2013 niet geheel af was. En dan gaan de social media hun werk doen."

Inmiddels is er een kentering zichtbaar, weet Koks. "Zo zijn we op Zoover van een 4,6 naar een 7,8 gegaan. Maar we willen graag naar een 8,6." 'Kwaliteitsverbetering' en 'beleving' zijn de toverwoorden. Er wordt onder meer ingezet op het professionaliseren van de marketing en het entertainment. De entreeprijs bedraagt momenteel 9,50 euro.

Meer Sprookjesbos Valkenburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be