Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

'Man hackt FastPass-systeem in Disneyland Paris'

18-06-2018, 11.40 uur | Reacties

Nooit meer in de rij staan in Disneyland Paris? Een hacker heeft het voor elkaar gekregen om het FastPass-systeem van Disneyland Paris te kraken. Dankzij een handigheidje lukt het de man om een onbeperkt aantal FastPass-tickets te halen. Daarmee kunnen bezoekers de wachtrijen in de Disney-parken overslaan.

De ingenieuze hacker, die zichzelf Artex noemt, maakt naar eigen zeggen gebruik van een zwak punt in het ticketsysteem van het park. Hij ontdekte dat bepaalde entreebewijzen een QR-code bevatten met een opeenvolgend nummer. "Ik bestelde drie kaartjes en ontdekte dat het eerste ticketnummer eindigde op het getal 40, de tweede op 41 en de derde op 42", vertelt de man in gesprek met de Franse tv-zender BFMTV.

De hacker kon vervolgens op zijn smartphone nieuwe QR-codes genereren met de nummers die volgen. Door die codes te scannen bij de FastPass-kiosken, kon hij zo veel pasjes halen als hij wilde. Volgens BFMTV werkt de hack slechts bij één soort entreebewijzen. Om misbruik te voorkomen, weigert de zender te zeggen om welke tickets het gaat.

Hacker Artex zegt geen misbruik te willen maken van de situatie. Hij wil Disney naar eigen zeggen alleen waarschuwen voor de tekortkoming. "Computersystemen zijn nooit waterdicht", laat Disneyland Paris weten in een reactie. "We zullen dan ook verbeteringen blijven doorvoeren."

Nagenoeg alle grote attracties in Disneyland Paris zijn uitgerust met een speciale FastPass-rij. Het gaat om publiekstrekkers als Hyperspace Mountain, Big Thunder Mountain, Peter Pan's Flight, Star Tours, Rock 'n' Roller Coaster, The Twilight Zone Tower of Terror en Ratatouille: The Adventure. Normaal gesproken kan elke bezoeker kosteloos één FastPass per keer halen.

Meer Disneyland Paris