Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

School schrapt excursie naar Wildlands: 'Te duur en onoverzichtelijk'

16-06-2018, 16.41 uur

Een school in Groningen schrapt een jaarlijkse excursie naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Normaal gesproken brengen leerlingen van het Maartenscollege in Haren een bezoek aan het Drentse dierenpark voor het vak biologie. Wildlands is daar echter niet langer geschikt voor, staat in een brief aan de ouders.

"Voorheen gingen we naar Emmen, maar de dierentuin daar is ingrijpend veranderd: er zijn minder diersoorten en het is een soort attractiepark geworden", klaagt de school. "Het is ook duurder en onoverzichtelijker geworden." Daarom heeft de school nu gekozen voor AquaZoo in Leeuwarden.

"Deze dierentuin is een stuk overzichtelijker en goedkoper en er zijn genoeg diersoorten voor alle leerlingen om verspreid over het park hun opdrachten te doen." Leerlingen moeten het gedrag van dieren observeren.

Wildlands Adventure Zoo Emmen krijgt al langer kritiek over het gebrek aan dieren en het toevoegen van pretparkattracties. Volgens critici zou het park daardoor vlees noch vis zijn. De bezoekersaantallen vallen tegen. Vorig jaar werd er 1,8 miljoen euro verlies gedraaid.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be