Bobbejaanland

Bobbejaanland past attractie aan: voorshows geschrapt

20-06-2018, 18:34 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

Eén van de attracties in Bobbejaanland wordt aangepast. Het Vlaamse pretpark is bezig om wijzigingen door te voeren bij de 5 miljoen euro kostende simulator The Forbidden Caves, geopend in 2015. "We geloven dat we hiermee tegemoetkomen aan de wens van de bezoeker", vertelt commercieel directrice Peggy Verelst aan Looopings.

In eerste instantie werd een ritje in de simulator voorafgegaan door twee voorshows. Een acteur nam bezoekers mee op excursie door een ondergronds gangenstelsel, via een gammele lift. De voorshows worden nu vervangen door een gedecoreerde wachtrij met speciale effecten.


ZIE OOK: Bobbejaanland slaat flater: nieuwe attractie valt niet in de smaak

"De ervaren medewerkers bij The Forbidden Caves hebben een plan opgesteld om de attractie beter af te stemmen op de behoefte van de gasten", aldus Verelst. "Bezoekers vonden dat ze te lang moesten wachten voor een verhaal waarin ze maar matig geïnteresseerd waren."

Voortaan kan iedereen op eigen tempo door de rij wandelen. "Het verhaal zelf wordt pas op het einde gebracht, vlak voor het instappen in de jeep."

The Forbidden Caves is een zogeheten immersive tunnel, gebouwd door de Britse fabrikant Holovis. Het achtergrondverhaal gaat over Jasper DuBois, die op zoek is naar mythische kristallen in de regenwouden van Zuidoost-Azië. Al in het openingsjaar kwam er veel kritiek op het concept.

ZIE OOK: Bobbejaanland kondigt spectaculaire nieuwe achtbaan aan

Reacties