Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling presenteert 'magische' verrekijker met speciale effecten

20-06-2018, 11:46 uur | ReactiesFoto: @twinkeltoorts

In de Efteling is afgelopen week een 'magisch' object verschenen. Aan de rand van de Siervijver, tussen achtbaan Baron 1898 en de Traptreintjes, staat een stapel kisten met daarop een bronskleurige verrekijker. Dankzij speciale effecten zien bezoekers bijzondere figuren als ze door het apparaat turen.

De zogenoemde Magische Kijker laat zien dat er onheilspellende draken boven het attractiepark vliegen. "Er wordt gebruikgemaakt van augmented reality", vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Als je door de kijker richting de Pagode en de Gondoletta kijkt, zie je een extra dimensie."

ZIE OOK: Efteling vernieuwt uitkijktoren Pagode

De verrekijker - inclusief geluidseffecten - werd vanochtend in gebruik genomen. Het gaat om een samenwerking tussen ontwerpbureau Wij Doen Dingen en Dutch Deco Finish. Vooralsnog staat het object een half jaar in de Efteling. "Het is een pilot van zes maanden om te kijken hoe onze gasten het vinden en hoe ze erop reageren", weet de voorlichter.ZIE OOK: Nieuwe bewoner Efteling: mysterieuze robotvis zwemt rondjes in vijver Gondoletta

Reacties
Bijdrage