Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vernieuwt Symbolica: honderden knipperende lampjes

13-06-2018, 14.52 uur

De Efteling heeft Symbolica vernieuwd. In de Koningszaal - de laatste grote scène van de attractie - zijn honderden knipperende lampjes opgehangen. Zodra mascotte Pardoes zijn toverspreuk "Illumina Fantasia" uitspreekt, veranderen de lampjes van kleur en beginnen ze op kermisachtige wijze te flikkeren.

De opvallende lichtbollen zijn bevestigd aan het plafond en aan een grote kroonluchter. In de Koningszaal beleven bezoekers de feestelijke finale van hun rondleiding door het Paleis der Fantasie. Daar treffen ze koning Pardulfus, zijn dochter Pardijn, lakei O.J. Punctuel en tovernar Pardoes. De lampjes hangen al weken in de zaal, maar tot deze week stonden ze uit.

Symbolica opende op 1 juli 2017. Dat er bijna een jaar later nog ingrijpende wijzigingen worden doorgevoerd, verraadt dat de Efteling nog steeds niet helemaal tevreden is over de 35 miljoen euro kostende darkride.

Eerder gaf directeur Fons Jurgens aan dat Symbolica zou moeten uitgroeien tot de nieuwe nummer-één-attractie van het park. "Dat was ook echt onze doelstelling: om Droomvlucht van de troon te gaan stoten", zei hij.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be