Efteling

Reclameborden voor de Efteling worden weggehaald

16-06-2018, 22:26 uur | Reacties

De toegangsweg richting de Efteling wordt verfraaid. Aan lantaarnpalen op de zogeheten Europalaan hingen de afgelopen decennia opvallende lichtbakken met reclame erop. Die gaan op verzoek van de Efteling verdwijnen, bevestigt een woordvoerster van het attractiepark aan Looopings.

De laan wordt binnenkort aangepast om files te voorkomen. Tegelijkertijd worden de reclameborden weggehaald. "Nu we samen met de gemeente de Europalaan gaan aanpassen, vonden beide partijen het ook een mooi moment om de reclameborden mee te nemen", zegt de voorlichtster.


ZIE OOK: Deze maatregel moet files bij de Efteling voorkomen

"Dus die gaan verdwijnen en er komt op dit moment niets anders voor terug." Hetzelfde geldt voor de weg richting het Efteling Hotel en de vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land. Een aantal borden is al weggehaald.

De reclameborden zijn voor de Efteling-directie al langer een doorn in het oog. Enkele jaren geleden ontstond nog een rel toen een Kaatsheuvels reclamebureau in de clinch bleek te liggen met het sprookjespark over led-borden op de Europalaan. Die zijn een poos geleden al weggehaald.

ZIE OOK: Reclameoorlog voor de deur van de Efteling: ruzie over 'Brabantse Times Square'

Reacties