Bobbejaanland

Weegschalen bij attracties in Bobbejaanland

14-06-2018, 13:49 uur | Reacties

Bobbejaanland heeft bij verschillende attracties een weegschaal neergezet. Daarmee kunnen medewerkers het gewicht van bezoekers controleren, als ze twijfelen over het overschrijden van het gewichtslimiet. "Het is een nieuwe veiligheidsmaatregel opgelegd vanuit het hoofdkantoor in Madrid", bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Bobbejaanland is onderdeel van de Spaanse parkengroep Parques Reunidos, net als onder andere Attractiepark Slagharen en Movie Park Germany. "Op het hoofdkantoor worden voortdurend risico-analyses uitgevoerd om de veiligheid van attracties nog verder te verbeteren. De groep stelt dat we bij attracties met een duidelijk gewichtslimiet onze gasten bij twijfel te allen tijde moeten kunnen wegen."


ZIE OOK: Attractiepark Slagharen alert op dikke bezoekers

Daarom staan er nu weegschalen bij de wildwaterbaan El Rio, de overdekte waterbaan Indiana River, de rustige Bootvaart en de boomstamattractie Wildwaterbaan. "Het gaat om een testopstelling", aldus de voorlichtster. "We bekijken de mogelijkheden voor een professionelere toepassing, zoals een speciaal meetplateau."

Bij de vier waterattracties draait het om het totale gewicht van een gondel. "Dat verschilt per attractie." De regels worden op dit moment nog niet vermeld op de website van Bobbejaanland. Waarschijnlijk volgt dat later nog.

ZIE OOK: Deel van wildwaterbaan Bobbejaanland weggehaald

Reacties