Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Burgemeester niet meer welkom in Noord-Hollands pretpark

10-06-2018, 19.00 uur

Een pretpark in Noord-Holland heeft een rigoureuze maatregel genomen. Vanwege gedoe met bouwvergunningen is het gemeentebestuur van Gooise Meren voortaan niet meer welkom in attractiepark Speelpark Oud Valkeveen. Dat vertelt burgemeester Han ter Heegde in gesprek met een regionale omroep.

Ter Heegde gaat normaal gesproken graag met zijn kleinkinderen naar het pretpark. Dat zit er nu niet meer in. "Ik ben al negentien jaar burgemeester, maar ik heb het nog nooit meegemaakt dat iemand mij de toegang heeft geweigerd", zegt hij.

Pretparkbaas Michael van de Kuit is boos op de gemeente omdat er geen vergunning verleend wordt voor de bouw van een nieuwe attractie. Burgemeester Ter Heegde: "Het kan, hij is de eigenaar, maar het is wel een erg onorthodox middel."

Hij hoopt dat de lucht binnenkort geklaard wordt tijdens een gesprek. "Het is een grote ondernemer en hij doet creatieve dingen, maar wij moeten ook rekening houden met omwonenden en de infrastructuur. We gaan op korte termijn om de tafel zitten om de verhouding te verbeteren. Ik hoop van harte dat het goedkomt en dat ik weer met mijn kleinkinderen naar binnen mag."

Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be