Speelpark Oud Valkeveen

Burgemeester niet meer welkom in Noord-Hollands pretpark

10-06-2018, 19:00 uur | Reacties

Een pretpark in Noord-Holland heeft een rigoureuze maatregel genomen. Vanwege gedoe met bouwvergunningen is het gemeentebestuur van Gooise Meren voortaan niet meer welkom in attractiepark Speelpark Oud Valkeveen. Dat vertelt burgemeester Han ter Heegde in gesprek met een regionale omroep.

Ter Heegde gaat normaal gesproken graag met zijn kleinkinderen naar het pretpark. Dat zit er nu niet meer in. "Ik ben al negentien jaar burgemeester, maar ik heb het nog nooit meegemaakt dat iemand mij de toegang heeft geweigerd", zegt hij.


ZIE OOK: Gedoe over nieuwe attractie in Noord-Hollands pretpark

Pretparkbaas Michael van de Kuit is boos op de gemeente omdat er geen vergunning verleend wordt voor de bouw van een nieuwe attractie. Burgemeester Ter Heegde: "Het kan, hij is de eigenaar, maar het is wel een erg onorthodox middel."

Hij hoopt dat de lucht binnenkort geklaard wordt tijdens een gesprek. "Het is een grote ondernemer en hij doet creatieve dingen, maar wij moeten ook rekening houden met omwonenden en de infrastructuur. We gaan op korte termijn om de tafel zitten om de verhouding te verbeteren. Ik hoop van harte dat het goedkomt en dat ik weer met mijn kleinkinderen naar binnen mag."

ZIE OOK: Noord-Hollands pretpark kan toch geopend blijven

Reacties