Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Nieuwe namen voor themagebieden en attracties in Toverland

12-06-2018, 16.00 uur | Reacties

Twee grote themagebieden in Toverland krijgen een andere naam. Het attractiepark heeft nieuwe benamingen bedacht voor het overdekte themadeel Magic Forest en voor de Troy Area, het gebied bij houten achtbaan Troy en schommelschip Scorpios.

Magic Forest is de afgelopen jaren getransformeerd tot een Oostenrijks gedeelte met onder andere de bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn. "De oorspronkelijke Engelstalige benaming dekt daarom niet helemaal meer de lading", zegt een woordvoerster. "Daarom gaat het gebied Wunder Wald heten, helemaal in stijl." Eerder werd al bekend dat waterbaan Backstroke over een tijdje Expedition Zork wordt genoemd.

De Troy Area verandert ook van naam. Dat gedeelte krijgt de naam Ithaka. "Ithaka is het legendarische eiland uit de Griekse mythologie", weet de woordvoerster. "De naamswijziging geeft ons de kans om het verhaal van Troy in de toekomst verder uit te bouwen." In het gebied ligt al een paardenbaan met de naam Paarden van Ithaka.

De Magische Vallei en het overdekte kindergedeelte Land van Toos behouden hun namen. Wel wordt waterglijbaan Hara Kiri in het Land van Toos omgedoopt tot Drakenslangen. De oorspronkelijke naam past bij nader inzien toch niet zo bij Toverland: harakiri is een Japanse vorm van zelfmoord waarbij het slachtoffer zijn eigen buik opensnijdt met een vlijmscherp lang mes.

Dankzij een prijsvraag op Looopings gaat familieachtbaan Boomerang in het Land van Toos binnenkort Toos-Express heten. Ook de kleinere attracties in het Land van Toos moeten eraan geloven. Morrel Hopper wordt Vliegend Tapijt, Tea Cups wordt Theekopjes, Truckparcours wordt Truukjes, Appelcarrousel wordt Klokhuis, Kids Survival wordt Waku Waku, Klimkasteel wordt Fort Boreas en Doolhof wordt Dwaalhof.

Alle naamswijzigingen worden officieel doorgevoerd op zaterdag 7 juli, bij de opening van het nieuwe entreegebied Port Laguna en themawereld Avalon. Daarin liggen de veertig meter hoge wing coaster Fenix en waterattractie Merlin's Quest.

Enkele jaren geleden werd nog overwogen om de naam van het hele park te wijzigen, omdat de term Toverland te kinderachtig zou klinken. Inmiddels is de directie afgestapt van dat idee. "Want toveren is niet kinderachtig", zei directrice Caroline Kortooms in 2016. "En het is aan ons om dat duidelijk te maken."

Meer Attractiepark Toverland
Reacties