Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Deze maatregel moet files bij de Efteling voorkomen

06-06-2018, 13.28 uur

Als het goed is, staan er vanaf komend najaar geen files meer bij de Efteling. Een belangrijke nieuwe verkeersmaatregel moet opstoppingen rond het attractiepark voorkomen. Volgende week beginnen de werkzaamheden. Na de zomer volgen er nieuwe borden.

De Europalaan - de toegangsweg naar de hoofdingang van de Efteling - krijgt zogeheten wisselstroken. Dat zijn rijbanen waarvan de rijrichting veranderd kan worden. Op die manier kunnen automobilisten 's ochtends gebruikmaken van drie in plaats van twee rijbanen richting het park.

In de namiddag wisselt dat. Dan zijn er drie rijbanen actief vanaf de Efteling-parkeerplaats naar Waalwijk en Tilburg. Vorige zomer werd het systeem al kort getest. Eigenlijk hadden de stroken dit voorjaar al in gebruik genomen moeten worden, maar de matrixborden zijn niet op tijd af.

Volgens specialisten kan de capaciteit van de Europalaan op die manier worden verdubbeld, van 1200 naar 2400 voertuigen per uur. Het project kost 3 miljoen euro. Daarvan nemen de provincie en de gemeente samen 2,4 miljoen euro voor hun rekening. De Efteling legt zelf 575.000 euro bij.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be