Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Nieuwe achtbaan Toverland inspiratie voor autorally

04-06-2018, 14.21 uur

Het Limburgse attractiepark Toverland wordt vertegenwoordigd bij een autorally in Zuidoost-Europa. Tijdens auto-evenement StreetGasm 2000 rijdt een wagen mee die is geïnspireerd op de nieuwe achtbaan Fenix. Het gaat om een Porsche 911 Turbo S, gedecoreerd als de gelijknamige mythische vuurvogel.

Op de motorkap prijkt de kop van het beest, een exacte replica van de kop op de treinen van de rollercoaster. Verder is op de voorklep van de auto een vuurwerkfontein geplaatst. "De metallic zwarte basis met reflecterende veren geeft het gevoel dat Fenix door de nacht vliegt", zegt een woordvoerster.

De rally start op zaterdag 9 juni in Slovenië. In zes dagen tijd zal de Fenix-auto 3219 kilometer afleggen richting Roemenië. De exacte route is nog geheim. Aan het evenement doen in totaal 120 auto's mee.

Initiator Janou Gelissen: "Het is een ludieke manier om mensen nieuwsgierig te maken naar onze gloednieuwe wing coaster Fenix. Die is spectaculair, snel en gewaagd, net zoals deze Porsche."

Fenix, gelegen in het nieuwe themagebied Avalon, gaat op zaterdag 7 juli open. De achtbaan is veertig meter hoog en 813 meter lang. Passagiers gaan drie keer over de kop. De topsnelheid bedraagt 95 kilometer per uur.



Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be