Jardin d'Acclimatation

Frans pretpark heropend na gigantische opknapbeurt

02-06-2018, 13:54 uur | Reacties

Een pretpark in Frankrijk heeft een enorme gedaantewisseling ondergaan. Jardin d'Acclimatation, gelegen in Parijs, werd de afgelopen maanden opgeknapt en uitgebreid. Er kwamen verschillende nieuwe attracties, een investering van zo'n 60 miljoen euro.

Vrijdag heropenden de poorten voor publiek. Alle nieuwigheden kregen een steampunk-thema gebaseerd op de stijl van de bekende ontdekkingsreiziger Jules Verne. De belangrijkste nieuwe attractie is Les Speed Rockets, een vierhonderd meter lange familieachtbaan met karretjes in de vorm van vliegtuigen.


ZIE OOK: Kermisexploitanten protesteren tegen pretpark in Parijs

Andere toevoegingen zijn draaimolen L'Astrolabe, vliegtuigmolen Les Heros de l'Aeropostale en vrijevaltoren La Tour de l'Horloge. Oude attracties kregen nieuwe namen. Zo wordt powered coaster Tacot Express nu Machine à Vapeur genoemd. Spinning coaster Papillons d'Alice heet voortaan Souris Mécaniques.

De entreeprijs bedraagt 5 euro per persoon, exclusief de attracties. Een toegangsbewijs inclusief alle attracties kost nu 29 euro. Bezoekers kunnen er ook voor kiezen om per attractie te betalen. Eén attractieticket kost 2,90 euro. Voor sommige attracties zijn meerdere tickets nodig.

Jardin d'Acclimatation is eigendom van het beursgenoteerde bedrijf Louis Vuitton Moët Hennessy en Compagnie des Alpes, de eigenaar van onder meer Walibi en Parc Astérix. Het is de bedoeling om in 2025 drie miljoen bezoekers te lokken. Nu zijn dat er nog zo'n twee miljoen per jaar.

ZIE OOK: Gigantische renovatie voor pretpark in Parijs

Reacties