Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling geeft kijkje achter de schermen bij opknapbeurt Sneeuwwitje

01-06-2018, 21.13 uur

De Efteling heeft Sneeuwwitje flink onder handen genomen. Eén van de oudste en bekendste sprookjes in het Sprookjesbos ondergaat sinds halverwege februari een grote opknapbeurt. Inmiddels is de renovatie "voor 99 procent klaar", zegt ontwerpcoördinator Stefan Versleeuwen.

De afgelopen maanden werd het decor van het sprookje gesloopt en opnieuw opgebouwd. Het dak is gerepareerd, de rotsen zijn opnieuw vormgegeven en er zijn ontspiegelde ramen geplaatst. Op de vloer liggen nieuwe stapstenen. Verder kregen de dwergen nieuwe kostuums. Versleeuwen: "De komende dagen is het nog een kwestie van de puntjes op de i zetten."

Het meeste werk ging zitten in het opnieuw opbouwen van de grot zelf. Die is vervaardigd in een grote loods op de Speelweide. Vervolgens zijn de verschillende onderdelen als puzzelstukken naar het Sprookjesbos gebracht. "En dat was best passen en meten." Ook het miniatuurhuisje op de achtergrond is helemaal nieuw.

Eigenlijk zou de onderhoudsbeurt op 6 juli afgerond zijn. Maar omdat de verbouwing zo soepel verliep, gaat het sprookje vier weken eerder open dan gepland. Vanaf zaterdag 9 juni kunnen bezoekers weer een kijkje nemen in de grot. De komende dagen zullen lichtexperts de kleur en intensiteit van de verlichting finetunen.

Het naastgelegen kasteel van de stiefmoeder van Sneeuwwitje ging al met Pasen open. Daar werden kleine werkzaamheden verricht, zoals het verfraaien van een bord en het opfrissen van textiel. De Efteling maakte niet van de gelegenheid gebruik om de negentien jaar oude video in de toverspiegel op te poetsen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be