Plopsa Coo

Panikerende moeder: 'Kabelbaan in Plopsa Coo is levensgevaarlijk'

02-06-2018, 14.47 uur | Reacties

De kabelbaan in het Belgische pretpark Plopsa Coo is levensgevaarlijk. Tot die conclusie komt Nanda Koopman (41), die onlangs met haar 3-jarige dochter Pippa een ritje maakte. "Plopsa Coo heeft een levensgevaarlijke attractie en daar wil ik voor waarschuwen", schrijft de moeder op haar persoonlijke blog.

In de zogeheten Zetellift leggen bezoekers een parcours van zevenhonderd meter af, 240 meter boven de zeespiegel. Ze zitten niet vast met een beugel of een gordel. Koopman: "Als ik zeg levensgevaarlijk, dan bedoel ik dat niet als clickbait, maar écht. Mijn kind van 3 jaar zat los, met haar legging op een glad bankje, zonder gordel."


ZIE OOK: Meisje (11) verongelukt in Plopsa-pretpark

Dat is vragen om ongelukken, vindt de Nederlandse moeder. "Als ze niet zo lief stil was blijven zitten - en er zijn best peuters die dat niet kunnen, tien minuten lief stil zitten - dan had het echt heel, heel naar af kunnen lopen."

Koopman heeft de manager van het attractiepark om een reactie gevraagd. Hij laat weten dat alle attracties in Plopsa Coo voldoen aan "de strenge normen voorgeschreven door de Belgische wetgeving". Ook benadrukt hij dat kinderen onder 140 centimeter vergezeld moeten worden door een volwassene. "Door de helling van de zetel, blijft men automatisch in de bodem van de stoel."

Er was dan ook geen sprake van een onveilige situatie, aldus de manager. "We zien op de foto die u ons hebt toegestuurd dat uw dochtertje goed tegen de rugleuning zit en dat u als metgezel haar hand vasthoudt. Dit zijn de perfecte positie en houding om veilig van de stoeltjeslift te genieten."

Koopman heeft geen boodschap aan die uitleg. "Wat heeft het in godsnaam voor zin om haar hand vast te houden? Hoe kan meneer zien dat mijn kind langer dan een meter is? Feit blijft, het kind kan er tussendoor glippen. Plopsa Coo, alleen als je een doodswens hebt."

ZIE OOK: Medewerker valt uit zweefmolen in pretpark

Reacties