Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen opent vernieuwd gorilla-eiland en entreeplein

01-06-2018, 17.00 uur

Safaripark Beekse Bergen is vernieuwd. Het gorilla-eiland in het Brabantse dierenpark werd fors uitgebreid. Daarnaast kreeg het entreeplein een nieuw uiterlijk en kwam er een groot terras bij het Safarirestaurant, met uitzicht op de gorilla's.

Vanaf vandaag zijn beide gebieden officieel geopend voor publiek. "De entree is omgetoverd tot een gloednieuwe en indrukwekkende ontvangst", staat in een persbericht. "Alle elementen in het gebied zijn nieuw, van de kassa's tot aan de souvenirwinkel."

Beekse Bergen heeft ook een interactief element toegevoegd. In het wild vormen mobiele telefoons een grote bedreiging voor de westelijke laaglandgorilla. Mijnwerkers in West-Afrika vernietigen enorme stukken regenwoud om coltan te winnen, een grondstof voor de productie van mobieltjes.

Naast het gorilla-eiland verrijst daarom een nagebootste coltanmijn, waar het probleem onder de aandacht wordt gebracht. Bovendien kunnen bezoekers hun oude mobiele telefoons inleveren, zodat het coltan gerecycled kan worden.Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be