Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen opent vernieuwd gorilla-eiland en entreeplein

01-06-2018, 17.00 uur | Reacties

Safaripark Beekse Bergen is vernieuwd. Het gorilla-eiland in het Brabantse dierenpark werd fors uitgebreid. Daarnaast kreeg het entreeplein een nieuw uiterlijk en kwam er een groot terras bij het Safarirestaurant, met uitzicht op de gorilla's.

Vanaf vandaag zijn beide gebieden officieel geopend voor publiek. "De entree is omgetoverd tot een gloednieuwe en indrukwekkende ontvangst", staat in een persbericht. "Alle elementen in het gebied zijn nieuw, van de kassa's tot aan de souvenirwinkel."


ZIE OOK: Safaripark Beekse Bergen vernieuwt entreeplein

Beekse Bergen heeft ook een interactief element toegevoegd. In het wild vormen mobiele telefoons een grote bedreiging voor de westelijke laaglandgorilla. Mijnwerkers in West-Afrika vernietigen enorme stukken regenwoud om coltan te winnen, een grondstof voor de productie van mobieltjes.

Naast het gorilla-eiland verrijst daarom een nagebootste coltanmijn, waar het probleem onder de aandacht wordt gebracht. Bovendien kunnen bezoekers hun oude mobiele telefoons inleveren, zodat het coltan gerecycled kan worden.ZIE OOK: Waan je in Afrika met 25 foto's van het nieuwe Safari Resort Beekse Bergen

Reacties