Ouwehands Dierenpark Rhenen

Reuzenpanda's Ouwehands Dierenpark live te volgen dankzij webcams

31-05-2018, 19:04 uur | Reacties

De twee reuzenpanda's van Ouwehands Dierenpark zijn voortaan dagelijks live te volgen. Iedereen kan de zeldzame dieren bekijken via livestreams op de website van de dierentuin. In de verblijven van de panda's Xing Ya - het mannetje - en Wu Wen - het vrouwtje - zijn webcams opgehangen.

Kijkers kunnen kiezen uit vier verschillende camerastandpunten: de voor- of achterzijde van het buitenverblijf van Xing Ya, de voorzijde van het buitenverblijf van Wu Wen of het binnenverblijf van de laatstgenoemde panda. "De camera's zijn zo gepositioneerd dat er bijna altijd een panda te zien is", belooft een woordvoerder.


ZIE OOK: Panda's helpen Ouwehands Dierenpark aan bezoekersrecord

De webcams zijn beschikbaar tussen 10.00 en 21.00 uur via de site van Ouwehands. Wie de beelden wil bekijken, moet zich wel eerst registreren.

Het is een jaar geleden dat het pandakoppel werd voorgesteld aan het grote publiek. Dankzij de komst van de panda's steeg het bezoekersaantal van Ouwehands Dierenpark in 2017 tot boven de één miljoen gasten, al had de directie op meer bezoekers gehoopt. Een poging om de dieren zich te laten voortplanten, mislukte onlangs. Volgend jaar onderneemt het park een nieuwe poging.

ZIE OOK: Ouwehands Dierenpark teleurgesteld: dit jaar geen babypanda

Reacties