Speelpark Oud Valkeveen

Gedoe over nieuwe attractie in Noord-Hollands pretpark

31-05-2018, 12:19 uur | Reacties

Er is gedoe ontstaan over een nieuwe attractie in het Noord-Hollandse pretpark Speelpark Oud Valkeveen. Eigenaar Michael van de Kuit kocht onlangs een draaiende toren waarin bezoekers zichzelf omhoog kunnen hijsen. Hij krijgt de vergunning echter niet rond.

De gemeente Gooise Meren weigert de bouwvergunning te verlenen. Van de Kuit spreekt in een regionaal dagblad over "een pestactie". De ondernemer had het onlangs aan de stok met de gemeenteraad toen hij fel protesteerde tegen een controversiƫle belastingmaatregel. Die is uiteindelijk teruggedraaid.


ZIE OOK: 'Nederlands pretpark gaat definitief dicht'

Een gemeentevoorlichter ontkent echter dat er sprake is van een persoonlijk conflict. "We zijn er niet op uit om Oud Valkeveen dwars te zitten of te pesten, we toetsten uitsluitend aan de geldende regels." Een machinehuis en geluidsoverlast van gillende kinderen zouden het probleem zijn.

Van de Kuit wil nu juridische stappen ondernemen tegen de gemeente. "Ik ben benieuwd wat de rechter ervan vindt dat je vijftien jaar lang altijd elke vergunning meteen krijgt en nu ineens niet", zegt hij in gesprek met Quote.

ZIE OOK: Noord-Hollands pretpark kan toch geopend blijven

Reacties