Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Directeur Walibi Belgium kraakt eigen theatershows af: 'Heel dom thema'

02-06-2018, 18.19 uur

Het management van Walibi Belgium is niet tevreden over de theatershows die de afgelopen decennia in het pretpark gespeeld hebben. Volgens sales- en marketingdirecteur Marc Guffens vielen vrijwel alle voorstellingen tegen. Dat is één van de redenen waarom het attractiepark gestopt is met het opvoeren van shows in een groot amfitheater.

Het theater staat inmiddels al jaren leeg. "Ik heb alle shows gezien die daar gespeeld hebben sinds Batman in 2001", vertelt Guffens in een interview met website Themeparkfreaks. "De Batman-show was eigenlijk mijn eerste ervaring hier in Walibi. Die ervaring vond ik eerlijk gezegd niet zo positief. Achteraf denk ik: hadden we dit wel moeten doen? Eigenlijk had ik dat gevoel met alle shows die daar zijn geweest."

Met name de shows met de Walibi-figuren waren niet goed, geeft het directielid nu toe. "Je had de fameuze Walibi-show, maar dat was toch ook niet echt de moeite. Ik was er al niet blij mee vanaf de eerste generale repetitie. Van een succes konden we alvast niet spreken." Later werden er nog wat aanpassingen doorgevoerd. "Maar het was op zich al een heel dom thema en dan valt het moeilijk te redden."

Volgens Guffens werd het concept van de voorstelling bedacht door Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes. "De show was opgelegd door een groep mensen waarvan Compagnie des Alpes toen dacht dat dit de kenners waren. De groep heeft aan den lijve ondervonden dat het niet werkt om iets op te leggen. Het is natuurlijk mijn persoonlijke mening, maar ik heb hier nog geen enkele show gezien die mij van mijn sokken geblazen heeft."

Een goede show produceren is moeilijk, weet Guffens. Het liefst zou hij een keer een productie zien zoals in Puy du Fou (Frankrijk), PortAventura Park (Spanje) of Phantasialand (Duitsland). "Zulke kwaliteit zou ik willen." Er zijn echter geen concrete plannen om het amfitheater weer in gebruik te nemen. "Als we daar een show doen, dan moet het iets zijn waarvoor de mensen bij wijze van spreken alleen daarvoor al naar ons park komen."

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be