Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park wil wildwaterbaan zo snel mogelijk heropenen na brand

29-05-2018, 11.29 uur

Europa-Park doet er alles aan om wildwaterbaan Fjord Rafting te kunnen heropenen. Zaterdag werd de attractie getroffen door een grote brand. Een deel van het decor is verwoest. Toch wil het Duitse pretpark dat bezoekers zo snel mogelijk weer een ritje kunnen maken.

Dat laat een woordvoerder weten op Twitter. "We werken dag en nacht door zodat Fjord Rafting zo spoedig mogelijk weer in gebruik genomen kan worden. We verwachten dat dit in de komende weken zal gebeuren." Hetzelfde geldt voor de familieattractie Koffiekopjes in het Nederlandse themagebied.

Fjord Rafting, gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin, opende in 1991. Bezoekers maken een wilde boottocht van zo'n vijf minuten door een Scandinavisch landschap. De vaargeul van de attractie ligt nu nog vol met puin.

Door de brand is het grootste gedeelte van themadeel Scandinavië verwoest. Ook de darkride Piraten in Batavia in het Nederlandse gebied ging volledig in vlammen op. De schade wordt geschat op tientallen miljoenen euro's.

Over de oorzaak is nog niets bekendgemaakt. Het onderzoek loopt nog. Lokale politici hebben al laten weten dat ze Europa-Park volledig zullen steunen bij de heropbouw.







Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be