Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Brand zorgt voor technische problemen in Europa-Park

30-05-2018, 12.59 uur

De grote brand in Europa-Park heeft afgelopen weekend niet alleen een attractie en een themagebied verwoest. Ook een naastgelegen datacentrum werd getroffen door de vuurzee. Daardoor kampt het Duitse attractiepark nog steeds met technische problemen.

Zo zijn de digitale schermen met wachttijden bij de attracties buiten gebruik. In restaurants moeten bestellingen met pen en papier worden opgenomen. Sommige grote restaurants accepteren tijdelijk geen pinbetalingen. Gereserveerde parkeerplekken zijn niet beschikbaar.

Daarnaast kunnen cadeaubonnen momenteel niet ingewisseld worden. Verder treden er problemen op bij het aanvragen van abonnementen. Bezoekers krijgen een tijdelijk pasje dat op een later moment omgewisseld moet worden.

Voor personeelsleden hebben de technische problemen ook grote gevolgen. Het inkloksysteem voor medewerkers is buiten werking. "Bezoekers merken er gelukkig relatief weinig van, maar achter de schermen is het een kleine chaos", vertelt een medewerker aan Looopings. "Ik heb geen idee of we deze maand betaald krijgen, aangezien er geen digitale salarisadministratie meer is."

In eerste instantie waren ook de officiële website en de app van het pretpark buiten gebruik. Die werken inmiddels wel weer. Hetzelfde geldt voor de digitale borden met showtijden in het park.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be