Europa-Park

Brand zorgt voor technische problemen in Europa-Park

30-05-2018, 12:59 uur | Reacties

De grote brand in Europa-Park heeft afgelopen weekend niet alleen een attractie en een themagebied verwoest. Ook een naastgelegen datacentrum werd getroffen door de vuurzee. Daardoor kampt het Duitse attractiepark nog steeds met technische problemen.

Zo zijn de digitale schermen met wachttijden bij de attracties buiten gebruik. In restaurants moeten bestellingen met pen en papier worden opgenomen. Sommige grote restaurants accepteren tijdelijk geen pinbetalingen. Gereserveerde parkeerplekken zijn niet beschikbaar.


ZIE OOK: Nieuwe beelden tonen ravage Europa-Park van bovenaf

Daarnaast kunnen cadeaubonnen momenteel niet ingewisseld worden. Verder treden er problemen op bij het aanvragen van abonnementen. Bezoekers krijgen een tijdelijk pasje dat op een later moment omgewisseld moet worden.

Voor personeelsleden hebben de technische problemen ook grote gevolgen. Het inkloksysteem voor medewerkers is buiten werking. "Bezoekers merken er gelukkig relatief weinig van, maar achter de schermen is het een kleine chaos", vertelt een medewerker aan Looopings. "Ik heb geen idee of we deze maand betaald krijgen, aangezien er geen digitale salarisadministratie meer is."

In eerste instantie waren ook de officiële website en de app van het pretpark buiten gebruik. Die werken inmiddels wel weer. Hetzelfde geldt voor de digitale borden met showtijden in het park.ZIE OOK: Europa-Park wil wildwaterbaan zo snel mogelijk heropenen na brand

Reacties