Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Nieuwe beelden tonen ravage Europa-Park van bovenaf

27-05-2018, 19.52 uur

Het is moeilijk te bevatten hoe groot de schade is die werd aangericht door de brand in Europa-Park. In het Duitse attractiepark gingen zaterdagavond een attractie en een themagebied in vlammen op. Vanuit de 28 meter hoge achtbaan Euro-Mir is de omvang van de ravage pas echt goed te zien.

Nieuwe beelden, genomen tijdens een ritje in de rollercoaster, tonen hoe de loods van de darkride Piraten in Batavia in as is gelegd. Hier en daar staan nog wat steunbalken overeind. Het entreeplein voor de attractie bleef nagenoeg intact. Wel werd het naastgelegen themadeel Scandinavië haast volledig verwoest. Naast de zwartgeblakerde puinhopen staat een graafmachine klaar.

Europa-Park bleef vandaag open tot 19.00 uur. Tegen alle verwachtingen in waren vrijwel alle attracties in de buurt van het getroffen gebied operationeel, waaronder de Monorail, schommelschip Vindjammer en treintje Panoramabahn.

"Hoewel vandaag niet de makkelijkste dag was in onze lange geschiedenis, wil ik onze hardwerkende, toegewijde personeelsleden, hulpverleners en fantastische fans bedanken", reageert Europa-Park-directeur Michael Mack op Twitter. "Dankzij jullie is de dag heel goed verlopen." Zeven lichtgewonde brandweerlieden hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be