Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling steunt Europa-Park na brand: 'Verschrikkelijk wat er gebeurd is'

27-05-2018, 12.46 uur | Reacties

De Efteling steekt Europa-Park een hart onder de riem na de enorme brand van zaterdagavond. Een deel van het Duitse attractiepark werd verwoest door een vuurzee. Inmiddels heeft de directie van de Efteling haar medeleven betuigd aan de familie Mack, de eigenaar van Europa-Park.

"Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is", vertelt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. "We zijn ervan geschrokken, maar gelukkig zijn er geen berichten over slachtoffers. We hebben de familie Mack persoonlijk laten weten dat we met hen meeleven. We wensen hen vandaag en de komende tijd heel veel succes en sterkte."

De Efteling en Europa-Park hebben een uitstekende band. Abonnementhouders van beide parken mogen gratis op bezoek bij het andere park. Ook voetballen medewerkers van de Efteling en Europa-Park af en toe tegen elkaar. In de Efteling staan bovendien verschillende attracties van Mack Rides, het productiebedrijf van de familie Mack. Voorbeelden zijn Carnaval Festival en Monsieur Cannibale.

Enkele jaren geleden had de Efteling nog plannen om een attractie te ontwikkelen samen met Europa-Park. Beide parken zouden dan dezelfde vliegsimulator openen, waardoor de ontwikkelingskosten gedeeld konden worden. Uiteindelijk ging het initiatief niet door.

Via Twitter bedankt een woordvoerder van Europa-Park fans voor alle steunbetuigingen. "We zijn ontzettend blij met jullie sympathieke reacties. Ze geven ons de kracht om ons dagelijkse werk te kunnen hervatten. Jullie zijn de beste fans ter wereld."

Meer Efteling