Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Foto's: nasleep van megabrand in Europa-Park

27-05-2018, 13.18 uur | Reacties

De verwoestende brand in Europa-Park heeft ontzettend veel schade aangericht. Van de overdekte attractie Piraten in Batavia is alleen nog de ingang over. Ook het themagebied Scandinavië werd grotendeels weggevaagd. Dat is te zien op beelden van Looopings.

Met name vanuit de Monorail is de ravage goed te zien. Hoewel de brand al sinds vannacht onder controle is, wordt er nog steeds nageblust. Een opvallende Noorse kerk in het Scandinavische gebied bleef gespaard. Het is nog niet bekend wat er met de getroffen gebieden gaat gebeuren.

Europa-Park ging vanochtend gewoon open zoals gepland. Met behulp van informatieborden worden bezoekers erop gewezen dat de themadelen Nederland en Scandinavië afgesloten zijn. Naast Piraten in Batavia zijn onder meer wildwaterbaan Fjord Rafting, kindermolen Koffiekopjes en boottocht Dschungel-Floßfahrt buiten gebruik.

Ondanks de tragedie is de sfeer in het park goed. Alle shows gaan gewoon door. Sommige nieuwsgierige bezoekers nemen de tijd om een kijkje te nemen bij de bouwhekken naast de afgesloten gebieden. Zij worden niet weggestuurd.

Meer Europa-Park