Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nederlandse topbakker: 'Broodjes in Disneyland Paris ronduit slecht'

08-06-2018, 13.33 uur

De broodjes die verkocht worden in Disneyland Paris zijn "ronduit slecht". Dat zegt de Nederlandse topbakker Lex Brakenhoff, die onlangs een bezoek bracht aan de Disney-parken. Hij was absoluut niet te spreken over de kwaliteit van het Disney-voedsel.

"We waren 27 euro kwijt voor drie broodjes die niet te eten waren", vertelt Brakenhoff aan Looopings. "De broodjes leken wel van plastic en de smaak was ver te zoeken. Mijn eerste gedachte was: hoe durf je dit je gasten voor te schotelen? Dit gun je je ergste vijand niet."

Ook de croque monsieur viel niet in de smaak. "Die was echt smerig. Daar betaal je dan een kapitaal voor, belachelijk. Ik vind het niet kunnen, zeker niet voor dat bedrag. En dan sta je ook nog eens drie kwartier te wachten."

Brakenhoff, die zijn eigen bakkerij heeft in Assendelft, zegt te begrijpen waarom de kwaliteit zo te wensen overlaat. "Het is een grote keten waar zo veel mogelijk verdiend moet worden met zo min mogelijk kwaliteit. Het personeel heeft geen goede grondstoffen om mee te werken. Erg jammer, want mensen zijn best bereid te betalen voor een goed product. Maar dit sloeg nergens op."

Na de reeks slechte ervaringen was de bakker helemaal klaar met de horeca in Disneyland Paris. "De rest van ons verblijf hebben we elders brood gehaald en zelf gesmeerd in ons vakantiehuisje"

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be