Wildlands Adventure Zoo Emmen

Zorgen over tegenvallende bezoekersaantallen Wildlands Emmen

24-05-2018, 15:01 uur | Reacties

Het gaat niet goed met Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Het Drentse dierenpark kampte in 2017 al met tegenvallende bezoekersaantallen. Dit voorjaar gaat het niet veel beter. De gemeente Emmen maakt zich zorgen.

Wildlands wil dit jaar 1,2 miljoen bezoekers trekken. Ondanks de komst van een nieuwe achtbaan gaat dat volgens wethouder Jisse Otter waarschijnlijk niet lukken. Dat is zorgwekkend, omdat de gemeente tientallen miljoenen euro's aan het park geleend heeft. De kans dat Emmen het geld kwijt is, wordt op dit moment geschat op 10 procent.


ZIE OOK: Video: maak een ritje in de nieuwe boomerang coaster van Wildlands

Burgemeester en wethouders van Emmen noemen de bezoekersaantallen van dit voorjaar "een zorgelijke ontwikkeling". Er moet daarom een nieuw businessplan ontwikkeld worden. Vanwege de tegenvallende cijfers is er de komende tijd in ieder geval geen geld voor grote nieuwe attracties.

Wildlands heeft veel last van de concurrentie, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Veel andere parken smijten met kortingsacties", zegt ze. "Dat merken wij hier." Ook de geringe bekendheid van het park speelt een rol. "Daar moeten we voor blijven knokken. We gaan meer salesgericht werken."

De voorlichtster blijft hoopvol. "We zien dat de recensies van bezoekers steeds positiever worden. De zomermaanden zijn voor ons essentieel."

ZIE OOK: Oud-directeur: 'Wildlands Emmen is ten dode opgeschreven'

Reacties