Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Zorgen over tegenvallende bezoekersaantallen Wildlands Emmen

24-05-2018, 15.01 uur

Het gaat niet goed met Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Het Drentse dierenpark kampte in 2017 al met tegenvallende bezoekersaantallen. Dit voorjaar gaat het niet veel beter. De gemeente Emmen maakt zich zorgen.

Wildlands wil dit jaar 1,2 miljoen bezoekers trekken. Ondanks de komst van een nieuwe achtbaan gaat dat volgens wethouder Jisse Otter waarschijnlijk niet lukken. Dat is zorgwekkend, omdat de gemeente tientallen miljoenen euro's aan het park geleend heeft. De kans dat Emmen het geld kwijt is, wordt op dit moment geschat op 10 procent.

Burgemeester en wethouders van Emmen noemen de bezoekersaantallen van dit voorjaar "een zorgelijke ontwikkeling". Er moet daarom een nieuw businessplan ontwikkeld worden. Vanwege de tegenvallende cijfers is er de komende tijd in ieder geval geen geld voor grote nieuwe attracties.

Wildlands heeft veel last van de concurrentie, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Veel andere parken smijten met kortingsacties", zegt ze. "Dat merken wij hier." Ook de geringe bekendheid van het park speelt een rol. "Daar moeten we voor blijven knokken. We gaan meer salesgericht werken."

De voorlichtster blijft hoopvol. "We zien dat de recensies van bezoekers steeds positiever worden. De zomermaanden zijn voor ons essentieel."

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be