Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura investeert 40 miljoen euro in nieuwe attractie en hotel

22-05-2018, 22.41 uur

Het Spaanse pretparkresort PortAventura World gaat uitbreiden. Er wordt 40 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe attractie en een nieuw hotel. De nieuwe attractie - een darkride in het Sesamstraat-themagebied - moet volgend jaar af zijn.

Details over de toevoeging zijn nog niet bekend. Directeur Fernando Aldecoa spreekt over "een attractie voor de hele familie, met de bekende personages uit Sesamstraat". Het gaat om een investering van 15 miljoen euro. Kindergebied Sésamo Aventura opende in 2011.

Daarnaast wordt er 25 miljoen euro gestoken in een 150 kamers tellend hotel, gelegen in de buurt van het Far West-gedeelte. Daar staan nu al twee hotels: Hotel Gold River en Hotel Mansión de Lucy. Het resort telt straks zes hotels met in totaal 2250 kamers.

PortAventura World bestaat uit PortAventura Park, Ferrari Land en een waterpark. Vorig jaar lokten de drie parken samen in totaal 4,7 miljoen bezoekers. In Ferrari Land opende vandaag een nieuwe familieachtbaan.

Meer PortAventura World
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be