Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix kondigt spectaculaire nieuwe lanceerachtbaan aan

20-05-2018, 22.30 uur

Parc Astérix heeft een spectaculaire nieuwe attractie aangekondigd. Het Franse pretpark opent in 2021 een sensationele lanceerachtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin. Multi-launch coaster Taron in het Duitse Phantasialand dient daarbij als voorbeeld.

Dat vertelde strategisch directeur Frédéric Dubosc vanavond in het tv-programma Sept à huit op tv-zender TF1. De nieuwe achtbaan maakt gebruik van een zogeheten LSM-lancering, met behulp van elektromagneten.

Over de locatie, het thema en het baanverloop is nog niets bekend. Wel toonde het directielid een video van Taron op zijn kantoor.

In Parc Astérix staan op dit moment zeven verschillende achtbanen. De laatste toevoegingen zijn inverted coaster OzIris (2012) en family coaster Pégase Express (2017). Het attractiepark hoort bij de Franse parkengroep Compagnie des Alpes, net als onder meer Walibi Holland en Walibi Belgium.

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be