Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park-regisseur beschuldigd van verkrachting

20-05-2018, 08.00 uur

Een beroemde filmregisseur, die nauwe banden onderhoudt met het Duitse attractiepark Europa-Park, wordt beschuldigd van verkrachting. Volgens een 27-jarige actrice heeft de Franse filmmaker Luc Besson (59) haar meermaals misbruikt. Besson stond aan de wieg van de Europa-Park-attractie Arthur, geopend in 2014.

De darkride werd gebaseerd op de Franse animatiefilm Arthur et les Minimoys, geregisseerd door de Fransman. Op dit moment creëert Europa-Park in samenwerking met Besson de nieuwe virtualreality-achtbaan Eurosat Coastiality. De attractie draait om Bessons geflopte sciencefictionfilm Valerian and the City of a Thousand Planets uit 2017. De regisseur heeft ook zijn eigen ster in het park.

De aantijgingen werden gedaan door actrice Sand Van Roy, die vaak met Besson samenwerkte. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Besson ontkent de verdachtmakingen in alle toonaarden. "Luc Besson viel van zijn stoel toen hij deze beweringen vernam", laat zijn advocaat weten in een reactie. "De verhalen over drogeren en verkrachten zijn volledig uit de lucht gegrepen." De filmmaker zou nooit "enige vorm van ongepast gedrag" hebben vertoond in het bijzijn van de vrouw.

Het is niet duidelijk of de beschuldigingen invloed zullen hebben op de ontwikkeling van de nieuwe virtualreality-achtbaan in Europa-Park. "De bouw van Eurosat verloopt voorspoedig", liet directeur Michael Mack zaterdagmiddag nog weten op Twitter. "Ik kan niet wachten op de opening!"Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be