Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Problemen bij Ratatouille in Disneyland Paris: attractie langdurig dicht

19-05-2018, 10.31 uur

De attractie Ratatouille: The Adventure in Disneyland Paris moet geruime tijd dicht voor reparatiewerkzaamheden. Niet omdat er iets mis is met de attractie zelf, maar omdat er problemen zijn met de fundering. Die is namelijk aan het verzakken.

Dat vertelde operationeel directeur Daniel Delcourt vrijdagavond in een openhartig gesprek met fansites, waarbij Looopings ook aanwezig was. Ratatouille opende slechts vier jaar geleden. "Jullie zullen wel denken: de attractie is net nieuw, waarom nu al een renovatie?", aldus Delcourt.

"Maar we hebben ontdekt dat er fouten zijn gemaakt tijdens de bouw, waardoor de fundering verzakt als de attractie operationeel is." De volledige vloer moet vervangen worden. Dat gaat maanden duren. Waarschijnlijk is de populaire darkride de tweede helft van dit jaar gesloten.

Momenteel is de overdekte achtbaan Crush's Coaster in het Walt Disney Studios Park dicht voor een omvangrijke onderhoudsbeurt. Daarnaast kunnen bezoekers van het Disneyland Park tot komend najaar niet in spookhuis Phantom Manor.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be