Disneyland Paris

Problemen bij Ratatouille in Disneyland Paris: attractie langdurig dicht

19-05-2018, 10:31 uur | Reacties

De attractie Ratatouille: The Adventure in Disneyland Paris moet geruime tijd dicht voor reparatiewerkzaamheden. Niet omdat er iets mis is met de attractie zelf, maar omdat er problemen zijn met de fundering. Die is namelijk aan het verzakken.

Dat vertelde operationeel directeur Daniel Delcourt vrijdagavond in een openhartig gesprek met fansites, waarbij Looopings ook aanwezig was. Ratatouille opende slechts vier jaar geleden. "Jullie zullen wel denken: de attractie is net nieuw, waarom nu al een renovatie?", aldus Delcourt.


ZIE OOK: Disneyland Paris sluit Crush's Coaster voor renovatie

"Maar we hebben ontdekt dat er fouten zijn gemaakt tijdens de bouw, waardoor de fundering verzakt als de attractie operationeel is." De volledige vloer moet vervangen worden. Dat gaat maanden duren. Waarschijnlijk is de populaire darkride de tweede helft van dit jaar gesloten.

Momenteel is de overdekte achtbaan Crush's Coaster in het Walt Disney Studios Park dicht voor een omvangrijke onderhoudsbeurt. Daarnaast kunnen bezoekers van het Disneyland Park tot komend najaar niet in spookhuis Phantom Manor.

ZIE OOK: Amerikaans Walt Disney World kopieert Ratatouille uit Disneyland Paris

Reacties