Disneyland Paris

Disneyland Paris geeft verklaring voor storingen bij Big Thunder Mountain

20-05-2018, 15:41 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

Disneyland Paris heeft voor het eerst een verklaring gegeven voor de grote hoeveelheid technische problemen bij Big Thunder Mountain. De populaire mijntrein was in 2016 gesloten voor een dertien maanden durende renovatie. Dat zou storingen moeten voorkomen.

Toch werd de achtbaan onmiddellijk na de heropening bijna dagelijks geplaagd door defecten. Ook anderhalf jaar later staat de attractie nog regelmatig stil. Operationeel directeur Daniel Delcourt legt uit hoe dat kan.


ZIE OOK: Storingen teisteren vernieuwde Big Thunder Mountain in Disneyland Paris

"Na de heropening bleek dat de vernieuwde treinen een stuk sneller gaan dan voorheen", zei hij vrijdagavond tijdens een bijeenkomst. "Tijdens de opknapbeurt is ook het volledige besturingssysteem vervangen. Dat moest door de andere snelheden helemaal opnieuw ingeregeld worden."

Inmiddels gaat het beter. "Veel storingen worden tegenwoordig veroorzaakt doordat het te lang duurt om gasten in en uit te laten stappen", aldus Delcourt. "We hebben maximaal twee minuten om een trein weg te sturen. Als het langer duurt, treden er problemen op. Daar werken we aan."

Bovendien is een nieuw speciaal effect tegenwoordig meestal kapot. Op de laatste lift van de achtbaan wordt met behulp van rookeffecten, geluiden en videoprojecties een explosie gesimuleerd. "Maar we hebben te maken met een lek in het systeem", legt Delcourt uit. "Daar zoeken we nu een oplossing voor, zonder dat we het hele meer rond de attractie hoeven te legen."ZIE OOK: Mijlpaal voor Disneyland Paris: Big Thunder Mountain na dertien maanden heropend

Reacties