Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Mark Rutte neemt bedreigde leguanen mee uit Caribisch gebied

15-05-2018, 12:49 uur | Reacties

Premier Mark Rutte is Diergaarde Blijdorp op een bijzondere manier te hulp geschoten. De Rotterdamse dierentuin kon niemand vinden om vier Antilliaanse leguanen uit het Caribisch gebied naar Nederland te vervoeren. Het toeval wil dat de premier deze week een werkbezoek bracht aan de eilandengroep, vanwege orkaan Irma.

Daardoor konden de met uitsterven bedreigde dieren met het regeringsvliegtuig van Sint-Eustatius naar Nederland gebracht worden. "Dat toestel heeft geen bagageruim, dus de kist met daarin de vier leguanen kwam in de vergaderruimte te staan", vertelt Blijdorp-teamleider Mark de Boer aan de NOS.

ZIE OOK: Diergaarde Blijdorp in de wolken met geboorte zeldzame zwarte neushoorn

De leguanen - twee mannetjes en twee vrouwtjes - krijgen een nieuw thuis in Blijdorp. Daar moeten ze wel eerst in quarantaine voordat ze te zien zullen zijn voor het publiek.

In het park woont al één Antilliaanse mannetjesleguaan. Uiteindelijk moeten alle vijf exemplaren een plek krijgen in een nieuw gedeelte van het overdekte Oceanium. Ze worden onderdeel van een belangrijk internationaal fokprogramma, dat door Blijdorp geleid wordt. De Boer: "Uiteindelijk is het de bedoeling dat we dieren gaan uitzetten in de gebieden waar ze uitgestorven zijn."

ZIE OOK: Diergaarde Blijdorp vindt ontsnapte roofvogel terug in Zoetermeer

Reacties
Bijdrage