Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

'Houten achtbaan Movie Park Germany is martelwerktuig dat gesloopt moet worden'

16-05-2018, 15.21 uur

De houten achtbaan The Bandit in Movie Park Germany moet zo snel mogelijk gesloopt worden. Tot die conclusie komt Thomas van Groningen van de Nederlandse podcast ThemeTalk. Volgens de pretparkkenner zou het Duitse filmpark zich kapot moeten schamen voor de huidige staat van de negentien jaar oude rollercoaster.

De afgelopen jaren onderging de attractie meerdere opknapbeurten, waarbij delen van de baan werden vervangen. Toch heeft Van Groningen geen goed woord over voor de attractie. "Het slaat nergens op dat dat ding nog open is", foetert de presentator, die onlangs een zeer pijnlijk ritje maakte. "Je kunt je gasten dit niet aandoen. Het is alsof je een verjaardagsfeestje geeft en je iemand bij binnenkomst op zijn bek slaat."

Als het aan Van Groningen ligt, wordt The Bandit vandaag nog met de grond gelijk gemaakt. Hij noemt het "een martelwerktuig". "Het doet fysiek pijn om in deze attractie te gaan. Het doet echt zeer." Co-presentator Maurice de Zeeuw is het daarmee eens. "Het voelde alsof iemand mij in een kapotte bureaustoel van een berg af duwde."

De Zeeuw trekt de vergelijking met de houten achtbaan Pegasus in de Efteling, die in 2009 werd gesloopt vanwege te ruwe ritjes. "Maar dat was echt een soort hemelbed in vergelijking met The Bandit."

De horrorrit in Movie Park Germany gaf Van Groningen ook een onveilig gevoel. "Je denkt: er is iets mis. Is er een wiel afgebroken? Maar dat is gewoon hoe het hoort te zijn. En je krijgt een whiplash cadeau. Ik overdrijf niet."


Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be