Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Movie Park Germany

'Houten achtbaan Movie Park Germany is martelwerktuig dat gesloopt moet worden'

16-05-2018, 15:21 uur | Reacties

De houten achtbaan Bandit in Movie Park Germany moet zo snel mogelijk gesloopt worden. Tot die conclusie komt Thomas van Groningen van de Nederlandse podcast ThemeTalk. Volgens de pretparkkenner zou het Duitse filmpark zich kapot moeten schamen voor de huidige staat van de negentien jaar oude rollercoaster.

De afgelopen jaren onderging de attractie meerdere opknapbeurten, waarbij delen van de baan werden vervangen. Toch heeft Van Groningen geen goed woord over voor de attractie. "Het slaat nergens op dat dat ding nog open is", foetert de presentator, die onlangs een zeer pijnlijk ritje maakte. "Je kunt je gasten dit niet aandoen. Het is alsof je een verjaardagsfeestje geeft en je iemand bij binnenkomst op zijn bek slaat."

ZIE OOK: 70 procent van houten achtbaan Movie Park vernieuwd

Als het aan Van Groningen ligt, wordt de Bandit vandaag nog met de grond gelijk gemaakt. Hij noemt het "een martelwerktuig". "Het doet fysiek pijn om in deze attractie te gaan. Het doet echt zeer." Co-presentator Maurice de Zeeuw is het daarmee eens. "Het voelde alsof iemand mij in een kapotte bureaustoel van een berg af duwde."

De Zeeuw trekt de vergelijking met de houten achtbaan Pegasus in de Efteling, die in 2009 werd gesloopt vanwege te ruwe ritjes. "Maar dat was echt een soort hemelbed in vergelijking met de Bandit."

De horrorrit in Movie Park Germany gaf Van Groningen ook een onveilig gevoel. "Je denkt: er is iets mis. Is er een wiel afgebroken? Maar dat is gewoon hoe het hoort te zijn. En je krijgt een whiplash cadeau. Ik overdrijf niet."

ZIE OOK: Movie Park Germany presenteert vernieuwde wildwaterbaan Excalibur

Reacties
Bijdrage