Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Video: Walibi-bezoekers ondersteboven vast in attractie

12-05-2018, 12.29 uur

Tientallen bezoekers van Walibi Belgium hebben vrijdagmiddag op hun kop vastgezeten in een attractie. Door een technisch probleem viel de Buzzsaw - een draaiende bank die over de kop vliegt - stil. Veertig passagiers hingen op dat moment ondersteboven.

Dat is te zien op videobeelden. Het duurde enkele minuten voor de attractie weer in beweging kwam. Onder luid applaus kantelde de bank, zodat de inzittenden weer rechtop kwamen te zitten. Even later kon iedereen bevrijd worden. Er vielen geen gewonden.

"Alles is goed afgelopen", vertelt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings. "De storing duurde minder dan vijf minuten. We hebben onze gasten vervolgens alle mogelijke hulp geboden. De meesten kregen na afloop een gratis drankje, al liepen sommigen meteen weg naar de volgende attractie."

Eind maart zaten bezoekers van Walibi Belgium nog anderhalf uur klem in een attractie, maar dan in een minder hachelijke positie. Toen liep de kalme boottocht Gold River Adventure vast.

In 1997 haalde het attractiepark het wereldnieuws toen een trein van de achtbaan Sirocco op zijn kop stil kwam te staan in de looping. Passagiers zaten één uur en veertig minuten vast. Beelden van het incident gingen de hele wereld over. Tegenwoordig heet de rollercoaster Psyké Underground.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be