Walibi Belgium

Video: Walibi-bezoekers ondersteboven vast in attractie

12-05-2018, 12:29 uur | Reacties

Tientallen bezoekers van Walibi Belgium hebben vrijdagmiddag op hun kop vastgezeten in een attractie. Door een technisch probleem viel de Buzzsaw - een draaiende bank die over de kop vliegt - stil. Veertig passagiers hingen op dat moment ondersteboven.

Dat is te zien op videobeelden. Het duurde enkele minuten voor de attractie weer in beweging kwam. Onder luid applaus kantelde de bank, zodat de inzittenden weer rechtop kwamen te zitten. Even later kon iedereen bevrijd worden. Er vielen geen gewonden.


ZIE OOK: Bezoekers Walibi zitten anderhalf uur vast in attractie

"Alles is goed afgelopen", vertelt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings. "De storing duurde minder dan vijf minuten. We hebben onze gasten vervolgens alle mogelijke hulp geboden. De meesten kregen na afloop een gratis drankje, al liepen sommigen meteen weg naar de volgende attractie."

Eind maart zaten bezoekers van Walibi Belgium nog anderhalf uur klem in een attractie, maar dan in een minder hachelijke positie. Toen liep de kalme boottocht Gold River Adventure vast.

In 1997 haalde het attractiepark het wereldnieuws toen een trein van de achtbaan Sirocco op zijn kop stil kwam te staan in de looping. Passagiers zaten één uur en veertig minuten vast. Beelden van het incident gingen de hele wereld over. Tegenwoordig heet de rollercoaster Psyké Underground.ZIE OOK: Pretparkbezoekers zitten anderhalf uur vast in attractie

Reacties