Beekse Bergen

Geen maatregelen na bizar incident bij jachtluipaarden Beekse Bergen

11-05-2018, 16.26 uur | Reacties

Safaripark Beekse Bergen gaat geen extra maatregelen nemen na het veelbesproken incident van afgelopen maandag. Toen stapten Franse bezoekers meermaals uit hun auto tijdens een safaritocht tussen de jachtluipaarden. Ze wisten op het nippertje aan de gevaarlijke roofdieren te ontkomen.

"De parkregels zijn al duidelijk genoeg", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Er staan op meerdere plekken opvallende waarschuwingsborden, ook met pictogrammen erop. We hebben zelfs een uitgebreide Franse parkfolder met alle regels erin. Die delen we uit bij de entree."


ZIE OOK: Levensgevaarlijk: Frans gezin stapt uit bij cheeta's in Beekse Bergen

Volgens de voorlichtster komt het haast nooit voor dat bezoekers zo naïef zijn om uit te stappen tussen de wilde dieren. "We maken dit soort dingen normaal gesproken niet mee. Toen we de beelden zagen, waren we dan ook in shock."

Wat de Fransen bewogen heeft om tóch tussen de cheeta's te gaan lopen, weet ze niet. "We kunnen niet in de hoofden van deze mensen kijken. Eén ding is zeker: het is extreem onverstandig. Deze mensen hebben heel veel geluk gehad, het had vreselijk kunnen aflopen. Hopelijk hebben ze hun lesje geleerd."

ZIE OOK: Slapen tussen de wilde dieren in nieuw vakantiepark Beekse Bergen

Reacties