Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Verbazing over ontbreken van helmen bij kartbaan Walibi

08-05-2018, 09.56 uur

In de Nederlandse kartwereld wordt vol ongeloof gereageerd op het ernstige ongeluk op de kartbaan van Walibi Holland. Onervaren rijders mogen daar in vrijetijdskleding en zonder helm rondjes over het circuit crossen. Afgelopen zaterdag ging het fout: een 13-jarig meisje raakte zwaargewond.

Volgens omstanders was het haar van het slachtoffer vast komen te zitten in de kart. Door een botsing zou haar huid van haar schedel zijn getrokken. Ze droeg geen helm, terwijl de Duitse leverancier van de Walibi-karts benadrukt altijd een helm te gebruiken. Dat schrijft dagblad de Stentor.

Bizar, vindt Maarten van Wesenbeeck van de Nationale Autosport Federatie. "Voor karters met lange haren is het gebruikelijk de haren weg te stoppen in een netje onder de helm", vertelt hij in de krant. "Het is in ieder geval zeer onverstandig lang haar los te laten wapperen." Ook coureur en kartbaaneigenaar Tim Coronel is verbaasd over de gang van zaken. "Op ieder stuur hangt een waarschuwingssticker waarop duidelijk te zien is dat je je haar niet los moet laten wapperen."

De afgelopen jaren vonden er vaker ongelukken plaats op kartbanen in binnen- en buitenland, waarbij haren verstrikt raakten in de motor of aandrijfas van een kart. Kartbanen hebben daar inmiddels onderling afspraken over gemaakt. Ook zijn er karts op de markt gebracht waarbij de aandrijfas en motor volledig afgeschermd worden.

Voor Walibi Holland waren de eerdere incidenten echter geen reden om de veiligheidsregels bij de betaalattractie aan te scherpen. Looopings heeft de woordvoerder van het pretpark om een reactie gevraagd, maar hij wil niet inhoudelijk reageren. "Gedurende het onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en keuringsinstantie TÜV doen wij hier geen verdere uitspraken over", zegt hij.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be