Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Woede over Facebook-bericht Efteling: 'Vrouwonvriendelijk en seksistisch'

07-05-2018, 21.31 uur

De Efteling heeft stof doen opwaaien met een merkwaardig bericht op Facebook. Het attractiepark plaatste een op het oog onschuldige foto van een vissende kabouter in het Sprookjesbos. De bijbehorende tekst valt echter moeilijk te rijmen met het imago van een familievriendelijk sprookjespark.

Bij de afbeelding van een glurend oud mannetje staat de zin "Wanneer de rokjes weer uit de kast mogen", aangevuld met de hashtag 'ouwesnoeperd'. Niet iedereen kan lachen met het seksualiseren van de kabouter, blijkt uit de reacties onder het bericht.

"Ik vind dit best een ongepaste inhaker voor een familiepark", zegt Lydia de Leeuw. Naty Tucumana spreekt over een "vrouwonvriendelijke opmerking". "Ooit gehoord van #metoo, Efteling?" Lars van Roosendaal: "Sorry hoor, maar dit is zowel seksistisch als leeftijdsdiscriminatie en hoort niet in een familiepark."

De Efteling laat in een reactie weten dat het niet de bedoeling was iemand te kwetsen. "We proberen met onze figuren op speelse wijze in te haken op diverse zaken en doen dat soms op een scherpe en prikkelende manier", luidt de uitleg.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be