Efteling

Woede over Facebook-bericht Efteling: 'Vrouwonvriendelijk en seksistisch'

07-05-2018, 21:31 uur | Reacties

De Efteling heeft stof doen opwaaien met een merkwaardig bericht op Facebook. Het attractiepark plaatste een op het oog onschuldige foto van een vissende kabouter in het Sprookjesbos. De bijbehorende tekst valt echter moeilijk te rijmen met het imago van een familievriendelijk sprookjespark.

Bij de afbeelding van een glurend oud mannetje staat de zin "Wanneer de rokjes weer uit de kast mogen", aangevuld met de hashtag 'ouwesnoeperd'. Niet iedereen kan lachen met het seksualiseren van de kabouter, blijkt uit de reacties onder het bericht.


ZIE OOK: Efteling-medewerkers houden bezoekers voor de gek op 1 april

"Ik vind dit best een ongepaste inhaker voor een familiepark", zegt Lydia de Leeuw. Naty Tucumana spreekt over een "vrouwonvriendelijke opmerking". "Ooit gehoord van #metoo, Efteling?" Lars van Roosendaal: "Sorry hoor, maar dit is zowel seksistisch als leeftijdsdiscriminatie en hoort niet in een familiepark."

De Efteling laat in een reactie weten dat het niet de bedoeling was iemand te kwetsen. "We proberen met onze figuren op speelse wijze in te haken op diverse zaken en doen dat soms op een scherpe en prikkelende manier", luidt de uitleg.

ZIE OOK: Reclamebureau afgekraakt na stickeractie Efteling: 'Triest en asociaal'

Reacties