Walibi Holland

Kartbaan Walibi Holland blijft gesloten na ongeluk

06-05-2018, 11:25 uur | Reacties

De kartbaan in Walibi Holland blijft voorlopig gesloten. Zaterdagmiddag vond een dramatisch ongeluk plaats bij de attractie, waardoor een 13-jarig meisje zwaargewond raakte. Ze moest per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Er kwam ook een traumahelikopter ter plaatse.

Medewerkers, die anoniem willen blijven, vertellen aan Looopings dat het haar van het slachtoffer op een of andere manier vast kwam te zitten in de kart. Ze remde plotseling, waardoor een andere kart bovenop haar knalde. Daardoor zou haar huid van haar schedel zijn getrokken.


ZIE OOK: Meisje (13) zwaargewond bij ongeluk met attractie Walibi Holland

Een woordvoerder van het pretpark wil niet op dat verhaal ingaan. "Een 13-jarige gast is gewond geraakt aan haar hoofd, maar het onderzoek loopt nog", meldt hij. "We kunnen op dit moment dan ook nog geen verdere informatie geven." Hoe het met het slachtoffer gaat, is niet bekend.

Ook is nog niet duidelijk of er aanvullende veiligheidsmaatregelen worden genomen naar aanleiding van het ongeval. Tot nu toe was het dragen van een helm niet verplicht. De zogeheten Red Bull Kart Fight Exhibition Track moet in ieder geval opnieuw gecontroleerd worden door keuringsinstantie TÜV en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

ZIE OOK: Slachtoffer is voet kwijt na ongeluk met wildwaterbaan Walibi Holland

Reacties