Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling belooft plechtig: 'Wij bouwen geen parkeergarage'

04-05-2018, 22.30 uur

De Efteling stelt bezorgde buurtbewoners gerust: er zijn géén plannen voor het bouwen van een parkeergarage. Dat meldt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. De afgelopen weken trokken omwonenden massaal aan de bel omdat ze vrezen voor de komst van een negen meter hoge parkeergarage bij het attractiepark.

Volgens een nieuw ontwerpbestemmingsplan zou de Efteling zo'n garage in theorie mogen bouwen aan de westkant van het huidige park. "Maar we kunnen met de hand op ons hart zeggen dat er geen parkeergarage komt", zegt de voorlichtster.

De Efteling-buren eisen echter absolute juridische zekerheid. Daarom willen ze dat de suggestie volledig uit het bestemmingsplan geschrapt wordt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de plannen al in zo'n vergevorderd stadium zijn. Het doen van aanpassingen is alleen nog mogelijk als er een officieel bezwaar wordt ingediend.

"In dat opzicht is het een goede zaak dat deze omwonenden een officiële zienswijze hebben ingediend", aldus de woordvoerster. "Dan kan het plan aangepast worden." De buren haalden onlangs in een week tijd ruim 10.000 euro op om een advocaat te kunnen betalen. Die heeft namens de klagers een bezwaar geformuleerd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be