Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Fabrikant van dodelijke attractie waarschuwde voor scheurtjes in constructie

29-07-2017, 14.11 uur

De Nederlandse bouwer van de rampattractie in de Amerikaanse staat Ohio heeft eerder gewaarschuwd voor scheurtjes in de constructie. Dat blijkt uit een brief die fabrikant KMG Rides in 2007 stuurde aan alle eigenaren van attracties van het type 'afterburner'.

Bij een gruwelijk ongeval met een afterburner op een Amerikaanse kermis kwam woensdagavond een 18-jarige man om het leven. Een rij stoeltjes brak tijdens een ritje af. Zeven mensen raakten gewond. Sinds het incident staan alle afterburners wereldwijd stil, op aanraden van KMG.

In augustus 2007 constateerde KMG dat er metaalmoeheid kan ontstaan in de slingerende arm van de attractie. Bij minstens één model werden scheurtjes geconstateerd. De fabrikant liet destijds in een brief weten dat alle modellen met spoed getest en zo nodig gerepareerd moesten worden. Ook waren er extra verstevigingen nodig.

De oorzaak van het fatale ongeluk in Amerika wordt nog onderzocht. Volgens lokale inspecteurs is de 19 jaar oude attractie - die daar Fire Ball heet - meermaals gecontroleerd en goedgekeurd. KMG verzorgde geruime tijd het onderhoud aan de machine, maar is daar enkele jaren geleden mee gestopt.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be