Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Internationale protesten tegen dierenparken met dolfijnen en orka's

13-05-2017, 18.17 uur

Dierenactivisten hebben vandaag op zestig plekken in de wereld geprotesteerd tegen het houden van dolfijnen en orka's in gevangenschap. Dat gebeurde bij dierenparken in twintig verschillende landen, waaronder voor de ingang van het Dolfinarium in Harderwijk.

De internationale actie Empty the Tanks werd voor de vijfde keer gehouden. Er stonden ook actievoerders bij Boudewijn Seapark in België, Parc Astérix en Marineland in Frankrijk en Zoo Duisburg in Duitsland. In Europa vonden verder demonstraties plaats in Spanje, Groot-Brittannië, Ierland en Turkije.

De aanhoudende protesten van activisten lijken zin te hebben. Onlangs besloot een Franse minister naar aanleiding van alle kritiek om het houden van dolfijnen en orka's in dierenparken aan banden te leggen. Het fokken en uitwisselen van de dieren wordt daar verboden.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be