Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Nieuwe naam en thema voor achtbaan Bobbejaanland

03-03-2017, 17.17 uur

Eén van de achtbanen in Bobbejaanland krijgt een nieuwe naam en een ander thema. Vanaf komend seizoen heet de spinning coaster in het Vlaamse pretpark geen Dizz meer, maar Naga Bay. Dat bevestigt directielid Peggy Verelst tegenover Looopings.

Tot nu toe had de achtbaan uit 2011 een industrieel thema. Naga Bay hoort straks bij jungle-themagebied Adventure Valley, waar ook onder meer simulator The Forbidden Caves en virtualreality-achtbaan Mount Mara staan.

Bobbejaanland besloot in eerste instantie om de wachtrij voor de rollercoaster te verlengen. "Die was eigenlijk te kort op drukke dagen", aldus Verelst. De rij begint nu in Adventure Valley. "Dat was voor ons een mooie aanleiding om de hele attractie een ander thema te geven."

Naga Bay is een zeventien meter hoge achtbaan met draaiende karretjes, gebouwd door de Duitse fabrikant Maurer Rides. De topsnelheid bedraagt 55 kilometer per uur. Het nieuwe seizoen van Bobbejaanland start op zaterdag 1 april.



Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be