Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Aangrijpende documentaire over Bobbejaanland op televisie

23-02-2017, 22.08 uur

Een Belgische tv-zender zendt volgende week een documentaire uit over cowboyzanger Bobbejaan Schoepen, de oprichter van Bobbejaanland. In de 65 minuten durende film is te zien hoe de ondernemer worstelt met het combineren van zijn zangcarrière en het uitbouwen van het pretpark.

Schoepen overleed in 2010, zes jaar nadat het Vlaamse attractiepark werd verkocht aan een Spaanse multinational. De intieme documentaire - samengesteld door zoon Tom Schoepen - volgt het laatste levensjaar van de rasartiest. Dicht bij de dood vraagt hij zich af of hij wel de juiste keuzes gemaakt heeft.

In een interview legt Tom Schoepen uit dat Bobbejaanland - geopend in 1961 - de markante zanger niet alleen maar goed heeft gedaan. "Voor een kind was zo'n pretpark in je tuin natuurlijk geweldig, maar ik herinner me vooral hoeveel schade Bobbejaanland mijn vader heeft berokkend - als artiest dan."

De zangkwaliteiten van Bobbejaan werden door bezoekers niet altijd serieus genomen. "Omdat hij dag en nacht met de zaak bezig was, ging hij tijdens zijn shows hier steeds meer op routine drijven en werd hij een karikatuur van zichzelf. In de jaren zeventig herinnerde niemand zich nog Bobbejaan-de-geweldig-diverse-artiest."

'Bobbejaan' is op donderdag 2 maart om 23.05 uur te zien op tv-zender Canvas.



Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be