Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo ziet het dak van Symbolica in de Efteling er straks uit

18-02-2017, 13.53 uur

De Efteling gaat het dak van de nieuwe attractie Symbolica uitrusten met honderden zonnepanelen. Het Paleis der Fantasie krijgt daardoor letterlijk en figuurlijk een groene uitstraling. Op een fotobewerking van Looopings is nu alvast te zien hoe dat er straks gaat uitzien.

Onder Efteling-fans was de afgelopen maanden veel te doen over het kale, zwarte dak van Symbolica. Veel liefhebbers vreesden dat de bovenkant van het paleis leeg zou blijven.

Het dak is een enorme blikvanger vanuit uitkijktoren Pagode, die naast de nieuwe attractie ligt. Gisteren bleek dat het pretpark toch gewoon een oplossing achter de hand had.

Waarschijnlijk arriveren de zonnepanelen in april. Ze worden straks omringd door achthonderd vierkante meter aan dakbegroeiing. Het geheel moet een sierlijke paleistuin voorstellen, met in het midden een Efteling-E. Het logo is een subtiele verwijzing naar een iconisch bloemperk dat tot begin 2016 op de plek van Symbolica te vinden was.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be