Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Geen virtualreality-achtbaan in Toverland

13-02-2017, 12.00 uur

Er komt voorlopig geen virtualreality-achtbaan in Toverland. Het Limburgse attractiepark ziet het gebruik van virtualreality-brillen bij rollercoasters niet zitten. Dat vertelt entertainmentmanager Tessa Maessen in een interview.

Ondanks de opkomst van nieuwe technieken blijft de menselijke factor voor Toverland het belangrijkst, zegt Maessen in gesprek met tijdschrift InterPark. "Natuurlijk maken we gebruik van speciale effecten, maar onze gasten waarderen een persoonlijke tintje nog altijd het meest."

Het pretpark investeert dan ook niet in virtualreality-brillen. De manager denkt ook dat de techniek de komende jaren nog verfijnd moet worden. "Er is op dat gebied nog werk te doen."

Bovendien vreest Maessen dat de techniek bezoekers doet denken aan het dagelijkse leven. "En in Toverland willen we juist dat gasten de echte wereld even vergeten." Ze is naar eigen zeggen al wel bezig met shows voor een nieuw themagebied dat in 2018 opengaat.

Ook de Efteling ziet op dit moment niets in het gebruik van virtualreality-brillen. Volgens operationeel directeur Coen Bertens is de beleving te individueel. Walibi Holland wordt het eerste Nederlandse pretpark met een virtualreality-attractie. Die gaat komend voorjaar open.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be