Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nepnieuws massaal gedeeld: 'Sylvana Simons wil Efteling aanpakken vanwege racisme'

29-12-2016, 17.34 uur

Een nieuwsbericht over Sylvana Simons die kwaad zou zijn op de Efteling vanwege "racistische attracties" wordt massaal verspreid op Facebook. Tot nu toe is het verhaal al meer dan 30.000 keer gedeeld, met ruim 12.000 reacties. Eén probleem: het artikel is volledig uit de duim gezogen.

Volgens het verzonnen artikel wil Simons de Efteling "hard aanpakken" met haar nieuwe politieke partij. "De Efteling heeft namelijk racistische attracties in het park staan", zou ze gezegd hebben. In werkelijkheid heeft de mediapersoonlijkheid zich nooit uitgelaten over het pretpark.

Toch denken vele duizenden Facebook-gebruikers dat het fictieve verhaal klopt. Ironisch genoeg staan er honderden racistische en discriminerende reacties onder het nepbericht, gericht aan Simons.

Inmiddels heeft Simons' partij Artikel 1 via Facebook gereageerd op de ophef. "Het bericht dat circuleert dat onze partij "De Efteling keihard wil aanpakken" om "racisme" is een hoax."

De Efteling kwam afgelopen zomer uitgebreid in het nieuws toen een actiegroep beweerde dat de attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale "uiterst kwetsend en racistisch" zijn. Hoewel er een gesprek werd ingepland met de Efteling-directie, is het de laatste tijd erg stil rond de klagers.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be