Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland verstopt houten achtbaan achter enorme schutting

11-12-2016, 21.56 uurBeeld: Leroy Samyn

Er is een gigantische houten schutting gebouwd bij de nieuwe houten achtbaan van Plopsaland De Panne. Het Vlaamse pretpark heeft de 22 meter hoge rollercoaster Heidi The Ride deels verborgen achter een grote geluidsmuur.

Dat blijkt uit foto's van pretparkfan Leroy Samyn. De houten wand moet geluidsoverlast voor buurtbewoners tegengaan. Eerder verschenen er om dezelfde reden al overkappingen. Plopsaland vreest voor klachten van omwonenden. Momenteel beschikt het attractiepark niet over een geldige milieuvergunning.

Vanwege het ontbreken van de vergunning werd de opening van de achtbaan uitgesteld naar april 2017. Eigenlijk had de attractie afgelopen zomer open moeten gaan. "Nu onrust zaaien, is het laatste wat we willen", zei directeur Steve Van den Kerkhof in juli.

Heidi The Ride werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International, bekend van Troy in Toverland en Joris en de Draak in de Efteling. De coaster is 618 meter lang en gaat 71 kilometer per uur.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be