Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlandse fabrikant: 'Disney mag nieuwe attractie annuleren bij uitlekken informatie'

08-12-2016, 16.24 uur

The Walt Disney Company heeft een bijzondere afspraak gemaakt met de Nederlandse attractiebouwer Vekoma. Als er vroegtijdig informatie uitlekt over een nieuwe attractie in een Disney-pretpark, mag Disney de hele opdracht annuleren. Dat vertelt marketingdirecteur Peter van Bilsen.

Voor Disney is geheimhouding prioriteit nummer één. "Dat soort informatie is heel concurrentiegevoelig", aldus Van Bilsen op BNR Nieuwsradio."Wij zijn er daarom heel zorgvuldig in." Over toekomstige Disney-projecten mag hij dan ook niets zeggen.

Vekoma produceert vrijwel alle achtbanen voor Disney-parken wereldwijd, waaronder Space Mountain, Rock 'n' Roller Coaster, Big Thunder Mountain en Expedition Everest. De afgelopen jaren bouwde de Limburgse firma onder meer Seven Dwarfs Mine Train in Walt Disney World en TRON Lightcycle Power Run in Shanghai Disney.

De directeur drukt medewerkers regelmatig op het hart om niets over lopende projecten naar buiten te brengen. "Alle informatie moet binnenskamers blijven. Een pretpark investeert miljoenen en dan komt het even snel in het nieuws... Dan neem je de verrassing weg."

Vekoma ging in 2001 failliet, maar draait inmiddels weer goed. "Eerst leverden we vijf tot tien achtbanen per jaar, tegenwoordig zijn dat er vijftig. Vooral door groeiende markten in Azië en Oost-Europa." Dankzij nieuwe productie- en ontwerptechnieken zijn de rollercoasters bovendien een stuk comfortabeler dan vroeger, zegt Van Bilsen.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be