Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Facebook verwijdert pagina van actiegroep tegen Efteling-racisme

08-07-2016, 15.36 uur

De Facebook-pagina van de actiegroep die strijdt tegen 'racistische' Efteling-attracties, is verdwenen. Facebook heeft de pagina 'Stop Oppressive Stereotypes' verwijderd vanwege "haatdragende taal".

Wie de pagina nu bezoekt, krijgt de melding "Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar". Gisteren had de pagina nog ruim zeshonderd likes.

De actiegroep kwam deze week veel in het nieuws nadat de initiatiefnemers de Efteling beschuldigden van racisme. Volgens hen zouden de attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale "uiterst kwetsend en racistisch" zijn vanwege "onderdrukkende stereotyperingen".

De Efteling besloot de boze club uit te nodigen voor een gesprek. "We willen graag horen wat in dit geval de pijnpunten zijn", liet een woordvoerder maandag aan Looopings weten. Vervolgens ontstond er een enorme rel waar ook de landelijke politiek zich mee bemoeide.

Zojuist heeft de actiegroep een nieuwe pagina aangemaakt. Daarop staat de tekst: "Beste racismeverheerlijkers van Nederland, denken jullie nou echt dat met ons te rapporteren we niet doorgaan met onze acties? Dat we niet met de Efteling in gesprek gaan? Dat wij een pagina nodig hebben om ons doel te bereiken? Dat wij hier van wakker liggen?"

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be