Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bouw nieuwe Efteling-attractie Symbolica in sneltreinvaart

26-06-2016, 22.18 uurBeeld: Martijn van Gerwen

In een paar weken tijd is er heel wat veranderd op de bouwplaats van de nieuwe attractie Symbolica in de Efteling. Ook in het weekend wordt er gewerkt. Het grootste gedeelte van het stalen geraamte staat overeind. Langzaam maar zeker verschijnen er ook steeds meer betonnen muren.

Op fora en social media speculeren Efteling-fans naar hartenlust over de indeling van het gebouw en het uiteindelijke ritverloop. De Efteling heeft nog geen ontwerpen vrijgegeven van de binnenzijde van de attractie. Bouwtekeningen blijven geheim.

In januari begon de bouw. Eind mei werd gestart met het neerzetten van de enorme stalen constructie. Op 3 juni bereikte het pretpark een mijlpaal met het plaatsen van een gigantisch koepeldak, onderdeel van een scène in de darkride.

Symbolica wordt de grootste en duurste attractie van de Efteling. Bezoekers gaan op ontdekkingsreis in het 'Paleis der Fantasie', waar mascotte Pardoes optreedt als gastheer. De bouw kost 35 miljoen euro. In het zomerseizoen van 2017 vindt de opening plaats.













Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be